Turku

Alueen yhteyshenkilö: Pirjo Akolahti, pirjo.akolahti@yorkshirenterrieri.fi

Postituslistalle voit liittyä laittamalla sähköpostia Pirjolle!

________________________________________________________________

Yorkkikävely Kupittaalla  23.4.2023

Sää suosi todella viimeistä vetämääni yorkkikävelyä. Parkkipaikat olivat vähän tiukassa, kun Kupittaalla oli menossa pelejä ja Tivoli Sariola veti myös paikalle paljon autoja.

Kävelyn jälkeen joimme kahvit ja vedin pienet näyttelytreenit paikalle jääneille yorkeille. Suuret kiitokset hovivalokuvaajallemme Ollille, joka kiltisti on kuvannut kamerallani tapahtumissa.

Oikein iloista vappua kaikille,

terveisin Liisa Paasimaa  

 

 

 

__________________________

Yorkkikävely Kupittaalla 26.3.2023

Luvattua lumisadetta ei onneksi tänään tullut, joten saimme tehdä kävelyn sateettomassa, vaikkakin pilvisessä säässä. Oli kiva tavata muutama uusi yorkkipentu, jotka rohkeasti tutustuivat ”vanhoihin” konkareihimme.

Yorkkien terveydentilasta riittää aina keskusteltavaa ja vaihdoimme taas kokemuksiamme niistä kahvia juodessamme.

Seuraava kävely on varmaan noin kuukauden kuluttua, ilmoittelen siitä lähempänä ajankohtaa.

Oikein iloista pääsiäistä kaikille,

terveisin Liisa Paasimaa


____________________

Yorkkikävely Kupittaalla 26.2.2023

Tänään yorkkikävelyllä sää suosi taas meitä, aurinko paistoi ja pakkasta oli nelisen astetta. Tuuli tosin osui muutamaan kohtaan, joten joimme kahvit aurinkoisessa ja tuulettomassa paikassa.

Paikalla oli muutama ensikertalainen, kiva saada heidät mukaan tapahtumiin.

Keskustelimme erilaisista koiriemme sairauksista ja tunnustan, että googletin kotiin tultuani muutamien elinten toimintaa, kun en ollut niistä ihan perillä.

Seuraava kävely on varmaan noin kuukauden kuluttua, saa nähdä, missä vaiheessa kevät on silloin,

terveisin Liisa Paasimaa

_______________________

Yorkkikävely Kupittaalla 22.1.2023                    

Turun alueen yorkkikävelyt aloitettiin tänä vuonna neljän asteen pakkasessa. Paikalla oli kivasti yorkkeja perheineen ja teimme tavallisen lenkin puistossa, jossa ei tällä kertaa ollutkaan paljon muuta koiraväkeä.

Kävelyn jälkeen vaihdettiin kuulumisia ja keskusteltiin erilaisista hoitopaikkavaihtoehdoista, mihin yorkkeja voisi viedä hoitoon vaikkapa lomien aikana ja toisaalta mahdollisuuksista ottaa koirat mukaan lomamatkoille lentokoneessa.

Voisin ottaa keväämmällä trimmauspöydän mukaan kävelylle ja halukkaat voisivat harjoitella yorkin esittämistä näyttelyssä minun toimiessa ”tuomarina”. Otan mielelläni vastaan muitakin toiveita, mitä toimintaa haluaisitte yhdistettävän kävelyihin,

terveisin Liisa Paasimaa

___________________________

Turun pikkujoulut 17.12.2022

Turun alueen pikkujouluja vietettiin tänään 17.12.2022 kello 12.00 -14.00 Vanton tilalla Raisiossa. Paikalle oli tullut runsaasti yorkkeja kotiväkineen. Koirat vipelsivät hallissa niin, että minun oli mahdotonta laskea niiden lukumäärää, osallistujalistasta laskin niitä sitten olleen 17 yksilöä. Vanhin osallistuja, Hercules, 15 vuotta, jaksoi painella samaa vauhtia nuorempien kanssa!

Paikkana Vanto oli pidetty, autot sai ajettua aivan rakennuksen eteen ja pihalla oli helppo ulkoiluttaa koiria.

Kiitokset kaikille paikalle saapuneille, oli kiva jutella ja katsella koiria, jotka tulivat hienosti toimeen keskenään. Lisäksi monella yorkilla oli mitä hienompia asuja yllään.

Toivotan teille oikein hyvää joulua ja onnellista alkavaa vuotta 2023, toivottavasti tapaamme jälleen ensi vuonna kävelyjen merkeissä,

terveisin Liisa Paasimaa

 

________________________

Yorkkikävely Kupittaalla 27.11.2022   

Teimme kävelyn talvisessa maisemassa, aamulla tuli maahan uusi kerros lunta. Lumi paakkuuntui muutamien yorkkien tassuihin ja Oonalla oli välillä koko naama lumessa, mutta se ei menoa haitannut.

Puistoon oli tuotu iso valaistu hirvipatsas, jonka edessä poseerasimme tämänkertaisessa kuvassa. Noutokassi väheni muutamalla tuotteella, kiva, että uusia omistajia löytyi taas.

Seuraavaksi tapaammekin pikkujoulujen merkeissä Raision Vantossa, laitan siitä lähemmin tietoa jäsenillemme kohtapuolin.

terveisin Liisa Paasimaa

 

________________________

Yorkkikävely Kupittaalla 30.10.2022   

Säätiedotus piti paikkansa ja aurinko paistoi Kupittaalla. Kiva, että paikalla oli myös ensikertalaisia tutustumassa joukkoomme ja pennuilla riitti telmimistä uusien kavereiden kanssa.

Joimme taas kahvit kävelyn jälkeen ja juttelimme viime kerran jälkeen tapahtuneista asioista. Olin ottanut mukaan kassillisen noutopöydän tavaroita ja jotkut niistä löysivät uuden kodin. 

Jos säät pysyvät suotuisina, voimme kokoontua kävelylle vielä marraskuussa,

terveisin Liisa Paasimaa 

_______________________

Yorkkikävely Kupittaalla 25.9.2022

Sää suosi tänään yorkkikävelyä Kupittaalla. Mukaan oli ilmoittautunut ihan kivasti väkeä ja paikalle saapui myös sattumalta lähellä asuva yorkkipentu isäntineen.
Taas ohikulkijat pysähtyivät katselemaan pitkää letkaamme ja yorkit saivat kehuja. Kupittaan puistossa uimalan kohdalla oli käynnissä viemärin sukitus, joten paikoitellen tuoksu ei ollut ihan parasta.
Joimme nyt kahvit vähän syrjemmällä, kun vakipaikkamme oli remontin jaloissa. Seuraava kävely on varmaankin lokakuun loppupuolella säiden salliessa, olen yhteydessä lähempänä ajankohtaa,
terveisin Liisa Paasimaa

 

__________________

Yorkkikävely Kupittaalla 21.8.2022

Tänään yorkkikävelylle osallistui 11 ihmistä ja 9 koiraa. Ennen lenkin alkua nousi aika navakka tuuli, mutta vesisade antoi odottaa itseään.
Vanhin paikalla ollut yorkki oli täyttänyt jo 15 vuotta ja nuorin oli 9 kuukautta, eli ihan kiva ikähaitari.
Puista pudonneet siemenet olivat tosi tahmaisia ja tarttuivat yorkkeihin tiiviisti.
En voinut olla puuttumatta kahden lapsen toimintaan, kun he jahtasivat läheisellä kentällä kanadanhanhia. En siedä minkäänlaista eläinten kiusaamista, oli sitten kyse linnuista tai muista elollisista olennoista.
Kävelyn jälkeen vaihdoimme taas kuulumisia ja sovimme, että seuraava kävely on säiden salliessa syyskuussa. Olimme ajoittaneet kävelyn loistavasti, sillä pois lähtiessämme parkkipaikalla rupesi
satamaan.
Ohessa kuva repussa olevasta Cocosta, joka saapui kotiväkensä kanssa paikalle sähköpotkulaudalla,

terveisin Liisa Paasimaa

 


______________________________________
Yorkkikävely Kupittaalla 31.7.2022

Tänään sää suosi taas kävelyämme, aurinko paistoi lämpimästi, eikä tuullut paljoakaan.

Meitä oli paikalla 9 ihmistä ja 10 koiraa. Onneksi pari ensikertalaista ehti mukaan heti alkumatkalla, olen lisännyt yhteystiedon jakelulistalleni. Teimme tutun lenkin puistossa ja sen jälkeen joimme kahvit. Kyselyni mukaan sunnuntai on yhä hyvä päivä lenkin tekemiseen. Seuraava lenkki kävellään elokuun loppupuolella, ilmoittelen siitä lähempänä ajankohtaa,

terveisin Liisa Paasimaa

 

________________________

Yorkkikävely Kupittaalla 19.6.2022

Aurinkoinen sää oli houkutellut Kupittaan puistoon paljon ihmisiä ja lisäksi viereisillä kentillä pelattiin kaiketi nappulajalkapalloa, joten parkkipaikat olivat taas kiven alla.

Kävelylle osallistui 7 koiraa ja muutama ihminen enemmän. Useat postituslistalaisista lähettivät terveisiä paikalle saapuville, mutta ilmoittivat jo viettävänsä kesämökkielämää. Kävelyn jälkeen juotiin kahvit ja vaihdettiin kuulumisia. Seuraava kävely on varmaan heinäkuun loppupuolella, laitan siitä viestiä lähempänä ajankohtaa.

Toivotan kaikille oikein lämmintä ja rentouttavaa juhannusta,

terveisin Liisa Paasimaa

 

_________________________

Yorkkikävely Kupittaalla 15.5.2022

Tänään teimme lenkin Kupittaalla aurinkoisessa, mutta kovin tuulisessa säässä. Turun keskusta oli aivan tukossa partiolaisten marssin vuoksi, jonka vuoksi pari myöhästyi lähdöstä, mutta onneksi löysimme toisemme puistossa. Lisäksi paikalle sattumalta osunut biewer liittyi seuraamme, joten koiria oli paikalla 7 ja kotiväkeä 9 henkilöä.
Paikalle osui myös pyöräilemässä ollut pariskunta, jolle on tulossa yorkki, joten heillä oli paljon kysyttävää rodusta. Kahvittelun yhteydessä vaihdoimme kuulumisia ja sovimme, että seuraava yorkkikävely on kesäkuussa, tarkemman ajan ilmoitan myöhemmin,
terveisin Liisa Paasimaa

 

___________________________

Yorkkikävely Kupittaalla 17.4.2022

Kupittaan kävelylle saapui tänään yhdeksän yorkkia omistajineen. Ikähaitarissa koiria oli 13 vuodesta puolivuotiaaseen ja mukana muutama uusi tulokaskin, kiva juttu. Aurinko ehti mennä pilveen ennen kävelyä, mutta lämpöasteita oli kuitenkin kymmenisen, eli ei ollut liian kylmää.

Kävelyn jälkeen joimme kahvit ja vertailimme erilaisia valjasmalleja. Seuraava kävely on toukokuussa, ilmoittelen päivästä lähempänä tapahtumaa,

terveisin Liisa Paasimaa

_______________________

Yorkkikävely Kupittaalla 6.3.2022

Kupittaan kävelylle osallistui 8 koiraa, meitä ihmisiä oli muutama enemmän. Teimme tutun lenkin lintulammikon vierestä ja yritimme katsoa mahdollisimman kuivia reittejä, jäätä kyllä riitti. Vaikka ilma oli aurinkoinen, kylmä tuuli teki siitä paljon kylmemmän tuntuisen.

Kiva, että paikalle oli tullut uusia tuttavuuksia, kuten viisikuukautinen Ines ja parivuotias Bella.

Kävelyn jälkeen kahvia juodessamme vaihdettiin vähän kuulumisia ja suunniteltiin seuraavaa kävelyä huhtikuulle, toivottavasti silloin kevät on edennyt ja lumet sulaneet,

terveisin Liisa Paasimaa

 

___________________

Yorkkikävely Kupittaalla 12.12.2021
Kupittaan kävelylle osallistui 11 koiraa, meitä ihmisiä oli vähän enemmän. Kovat pakkaset olivat hellittäneet, maahan oli satanut uutta lunta ja lämpötila oli nollan vaiheilla.
Teimme tutun lenkin puistossa, joka oli koristeltu kauniisti valoilla. Kävelyn jälkeen tarjolla oli pipareita ja glögiä, joka maistui, vaikkei meillä ollutkaan kylmä.
Toivotan teille kaikille oikein hyvää joulua ja rauhallista vuoden vaihdetta,
terveisin Liisa Paasimaa

 

_________________

Yorkkikävely Kupittaalla 17.10.2021
Kupittaan kävelylle osallistui 6 koiraa, meitä muita oli 8. Aurinko paistoi säätiedotuksen mukaisesti, mutta tuuli oli aika kovaa. Kaikki koiratkin olivat pukeutuneet lämpimästi, joten hyvin tarkenivat viimassa.
Laitoin tällä kertaa kutsun kävelylle kysymättä, kenelle päivä sopii, joten paikalla tekemäni tiedustelun perusteella voisin tehdä niin seuraavallakin kerralla.
Seuraavan kävely taitaa olla marraskuussa, kun säät sen sallivat, laitan siitä tietoa lähempänä ajankohtaa.
terveisin Liisa Paasimaa

 

____________________

Yorkkikävely Kupittaalla 26.9.2021
Tänään yorkkikävelylle osallistui 12 koiraa perheineen. Sää suosi meitä taas, aurinko paistoi lämpimästi, eikä tuullut laisinkaan.
Kävelylenkin jälkeen joimme kahvia ja vaihdoimme kuulumisia, kaikenlaista hauskoista asioista aina surullisempiinkin uutisiin. Niinhän se on, että elämässä sattuu ja tapahtuu.
Mietimme sitä, että seuraava kävely voisi olla lokakuun loppupuolella. Katselen silloin säätiloja ja laitan kutsun tulemaan, jos luvassa on vähänkin sateetonta ilmaa. Nautitaan nyt luvassa olevista aurinkoisista päivistä,
terveisin Liisa Paasimaa

 

_________________________________

Yorkkikävely Kupittaalla 31.8.2021
Aloitimme Turun yorkkikävelyt nyt, kun tapaamisia sai taas perjantaista lähtien järjestää tällä alueella. Laitoin lauantaina pikaisen kyselyn, sopiiko jollekin kävely Kupittaalla tiistaina, ja koska joillekin se kävi, tapasimme uimalan vieressä kello 18.00.
Paikalle saapui 13 koiraa omistajineen ja teimme kauniissa ilmassa tutun lenkin puiston ympäri. Paikalle oli saapunut myös uusia tuttavuuksia, todella mukavaa. Saimme aika paljon huomiota muilta puistossa olijoilta, kun kävelimme letkassa koiriemme kanssa.
Jännittävien vaiheitten jälkeen ryhdyimme juomaan kahvia ja vaihtamaan kuulumisia, edellisestä tapaamisesta kun oli koronan takia vierähtänyt jo tovi.
Jos tilanne pysyy hyvänä, siirrymme seuraavaksi sunnuntaitapaamisiin, kun arki-illat rupeavat jo pimenemään aina aikaisemmin. Toivotaan lämpimiä ja sateettomia syysviikonloppuja,
terveisin Liisa Paasimaa

 

__________________________________

Yorkkikävely Kupittaalla 18.10.2020
Tänään Kupittaan kävelylle uskaltautui 3 ihmistä ja 3 koiraa. Aamulla sää oli vielä aurinkoinen, mutta kun kello lähestyi yhtä, kerääntyi taivaalle tummia pilviä. Ja vähän ennen kahta rupesi satamaan ensin vettä
ja sitten lunta kovan tuulen saattelemana. Rohkeasti teimme kuitenkin pienen lenkin, emmekä jääneet sen jälkeen hyytävään tuuleen enää kahville,
terveisin Liisa Paasimaa

 

______________________________________
Yorkkikävely Kupittaalla 15.9.2020

Eilen Kupittaan kävelylle osallistui 15 koiraa ja varmaan saman verran ihmisiä. Taivas vetäytyi pilveen ja aivan kävelyn lopussa rupesi jo pisaroimaan. Joimme kuitenkin kahvit ja vaihdettiin kuulumisia,
edellisestä tapaamisesta oli ehtinyt kulua jo puoli vuotta! Tällä kertaa emme kokoontuneet yhteiskuvaan ja kahvin lisäksi tarjolla oli käsidesiä.
Jos tilanne pysyy hyvänä, siirrymme seuraavaksi sunnuntai-tapaamisiin, kun arki-illat rupeavat jo pimenemään aina aikaisemmin. Toivotaan lämpimiä ja sateettomia syysviikonloppuja,
terveisin Liisa Paasimaa

____________________________________

Yorkkikävely Kupittaalla 15.3.2020
Tänään Kupittaan kävelylle uskaltautui 6 ihmistä ja 9 koiraa. Lauantain vastaisena yönä satanut lumi oli jo sulanut ja kävelyreitit olivat kovin märkiä. Lisäksi paikoittain kovinkin voimakas tuuli sai koirat kyyristelemään. Kävelyn jälkeen juotiin kahvit ja vaihdettiin kuulumisia. Seuraava kävely on huhtikuussa jo arkipäivänä, kun silloin ollaan jo siirrytty kesäaikaan. Laitan sopivasta päivästä kyselyä alkukuusta,

terveisin Liisa Paasimaa

 

______________________________________

Yorkkikävely Kupittaalla 12.1.2020 

Sää suosi tällä kertaa yorkkikävelyä, aamupäivän sade loppui sopivasti ennen tapaamista. Paikalle kerääntyi 11 henkilöä ja 10 yorkkia. Tämä on kiva aloitus uudelle vuosikymmenelle, sillä laitoin kyselyn halukkaista osallistujista vasta perjantaina. Teimme pitkähkön lenkin melko kuraisessa puistossa ja joimme sen jälkeen kahvit. Jos talvi pysyy lauhana, voisimme kävellä seuraavan kerran helmikuussa, laitan siitä kyselyä vähän myöhemmin, 

terveisin Liisa Paasimaa

 

_____________________________

Turun alueen pikkujoulut 8.12.2019
Vietimme pikkujouluja kauniisti koristellulla Tanssituvalla joululauluja kuunnellen. Paikalle oli tullut väkeä laskujeni mukaan 23 henkilöä ja 20 yorkkia, hienoa, että tapahtuma sopi noin monelle! Kaukaisimmat osallistujat taisivat olla Klaukkalasta paikalle tulleita. Mukana oli myös
tonttuasuinen yorkkiherra ja lukuisa määrä pieniä vipeltäjiä, jotka tekivät rohkeasti tuttavuutta uusien kavereiden kanssa.
Toivotan kaikille oikein rauhallista joulunalusaikaa, hyvää joulua ja onnellista alkavaa vuotta 2020,

terveisin Liisa Paasimaa

 

______________________________

Tapaaminen Tanssituvalla

Tanssituvalle oli saapunut kuusitoista ihmistä ja varmaan saman verran koiria. Nuorimmat taisivat olla Oilin samoin kuin Jaanan 4 kuukauden ikäiset pennut, vanhin ehkä Aava, ensi kuussa 11 vuotta. Kovasti koirilla riitti virtaa juoksennella ympäriinsä lelujen ja toistensa perässä ja ihmisillä puheenaiheita, kaikki tuntuivat viihtyvän. Kahvin lomassa toivottavasti jotkut löysivät jotain koiralleen sopivaa noutopöydästä. Seuraava tapaaminen on 8.12.2019 kello 13 Tanssituvalla yorkkien pikkujoulujen merkeissä,
terveisin Liisa Paasimaa

_______________________

Yorkkikävely Kupittaalla 29.9.2019
Sää suosi taas yorkkikävelyä, aurinko alkoi paistaa ja tuulikin oli lauhaa. Paikalle kerääntyi kahdeksan kaksijalkaista ja kaksitoista koiraa, kiva, että taas mukaan tuli uusia ihmisiä. Paikalle tuli myös joukko nuoria tyttöjä rapsuttelemaan ja ihailemaan koiriamme. Teimme rauhallisen lenkin puistossa ja joimme sen jälkeen kahvit. Seuraava kävely on varmaan lokakuun loppupuolella viikonloppuna, laitan siitä kyselyä ensi kuun puolella,

terveisin Liisa Paasimaa

________________________

Yorkkikävely Kupittaalla 26.8.2019
Yorkkikävelylle osallistui seitsemän henkilöä ja 10 koiraa. Sää suosi meitä taas, pilvipoutaisessa alkuillassa ei ollut liian kuuma kävellä. Kahvia juodessamme pohdimme seuraavia kävelyitä. Syyskuussa tapaamme varmaan vielä arki-iltana, mutta kun kelloja siirretään ja syksy etenee, niin siirrytään taas viikonloppukävelyihin,

terveisin Liisa Paasimaa

__________________

Yorkkikävely Kupittaalla 22.7.2019
Yorkkikävelylle osallistui 9 koiraa ja ihmistä. Sää suosi meitä tällä kertaa, sillä ei ollut liian kuumaa. Kiva, että paikalle oli löytänyt myös uusia yorkki-ihmisiä!
Puistossa oli paljon toimintaa, mutta hyvin mahduimme mukaan. Kävelyn jälkeen joimme kahvit ja suunnittelimme seuraavaa kävelyä, joka on varmaan Kupittaalla elokuun loppupuolella,

terveisin Liisa Paasimaa

_______________________

Yorkkikävely Kupittaalla 25.6.2019
Yorkkikävelylle osallistui 12 koiraa ja kahdeksan henkilöä. Parkkipaikat olivat nyt kiven alla, sillä vieressä pelattiin jalkapallo-ottelu ja autojonot puistoon olivat todella pitkät.
Tapasimme puistossa myös vähän isompikokoisia koiria, mutta hienosti pienet yorkit hoitivat
tutustumisen. Kävelyn jälkeen juotiin kahvit, vaikka muutamia pisaroita tipahteli taivaalta jo kävellessämme. Seuraava tapaaminen on ehkä heinäkuun lopulla,

terveisin Liisa Paasimaa

     

______________________________

Yorkkikävely Kupittaalla 28.5.2019
Tänään kävelylle osallistui 7 ihmistä ja koiria paikalla oli 12. Olin laittanut kokoontumispaikan vähän epäselvästi, mutta kun koirani haukkuivat, löysivät muut meidät helposti. Teimme koleassa säässä vähän lyhyemmän lenkin ja joimme sen jälkeen kahvit.
Kokoontumispaikka Kupittaan maauimalan luona on ehkä parempi kuin Kerttulinkadun päässä, sillä parkkipaikkoja sieltä on helpompi löytää. Olisi kiva nähdä vielä ennen juhannusta, joten laitan kesäkuun alussa kyselyn teille sopivista päivistä,
terveisin Liisa Paasimaa

_______________________________

Yorkkikävely Kupittaalla 23.4.2019
Aurinkoinen sää suosi tänään meitä, jotka kokoonnuimme Kupittaan puistossa ja teimme rauhallisen lenkin. Puistossa oli paljon ihmisiä harrastamassa liikuntaa, parkkipaikkoja Kupittaankadulta oli jo
haasteellista löytää. Joillakin yorkeilla on jo ollut punkkeja, joten tarkistukset lenkkien jälkeen on syytä aloittaa jo nyt. Kahvia
juodessamme suunnittelimme seuraavaa tapaamista, joka olisi noin kuukauden kuluttua arki-iltana.
Laitan siitä teille kyselyn lähempänä ajankohtaa. Iloista vappua kaikille,

terveisin Liisa Paasimaa

_________________________________

Tapaaminen Tanssituvalla 7.4.
Turun tapaamisissa on ollut puhetta yorkin turkin hoidosta kotona, joten sunnuntain tapaamisessa se oli aiheena. Paikalla oli erilaisia trimmereitä, joita käytämme ja Riitta näytti, miten hän siistii Jedin pään karvoja ohennussaksilla. Iina kertoi, miten hän leikkaa Milkan ja Sellan turkin saksilla ja mitä asioita hän ottaa silloin huomioon. Toivottavasti tapaamisesta oli hyötyä ja saitte jotain vinkkejä, miten yorkin turkin siistiminen kotona onnistuu, kiitokset vielä vihjeitä antaneille.
Seuraava tapaaminen on kävelyn merkeissä Kupittaalla, laitan teille sähköpostia siitä, mikä päivä olisi teille mieluisin,

terveisin Liisa Paasimaa

____________________________________

Tapaaminen Tanssituvalla 17.2.
Tanssituvalle saapui tänään kolmetoista henkeä ja koiria paikalla oli 12. Oli taas kiva, että mukaan oli löytänyt uusia tuttavuuksia, tervetuloa tapaamisiimme. Naapurisalissa treeneissä olevat kilpatanssijat halusivat tulla katsomaan koiriamme ja antamaan niille ylimääräisiä rapsutuksia.
Keskustelussa kävi ilmi, että täällä olisi halua tutustua yorkin kotiturkin trimmaamiseen, joten katsotaan, mitä saisimme aikaiseksi,
terveisin Liisa Paasimaa

kuva: Anne Lehvikkö

_______________________________________

Yorkkikävely Kupittaalla 3.2.

Kupittaalle saapui tänään kaksi urhoollista ihmistä yhteensä kolmen yorkin kanssa. Taivaalta tuli lunta lisää, maassa sitä oli paikoin puoleen pohkeeseen saakka, kävelypoluilla vain viitisen senttiä. Koirien jalkoihin paakkuuntui lunta, välillä piti pysähtyä poistamaan niitä, mutta se ei Agdan, Oonan ja Veeran menoa haitannut. Kävelyn jälkeen joimme kahvit ja katsoimme, miten kaksi perättäistä lumiauraa työnsivät vallit autojen taakse. Suurimmat kokkareet sai potkittua pois takaisin kadulle ja yksi ystävällinen mies tuli auttamaan ja näyttämään, milloin saatoin peruuttaa pakettiauton takaa kadulle. Iltalenkistä taitaa tulla tänään mukana olleiden yorkkien osalta lyhyehkö, sen verran voimia kuluttavaa eteneminen löysässä lumessa oli.
Seuraavana ohjelmana on yorkken sisätapaaminen Tanssituvalla 17.2. kello 12-14, siitä laitan enemmän tietoa myöhemmin,
 
terveisin Liisa Paasimaa
 
kuva: Susanna Fränti-Luoto
 
 
______________________________
 
 
Yorkkien pikkujoulut Turussa 9.12.2018
Yorkkien pikkujouluihin Tanssituvalle tuli mukavasti väkeä, laskujeni mukaan 23 henkilöä ja 18 yorkkia. Päivi oli koristellut paikan jouluisesti ja hankkinut paikalle joulumusiikkia. Minun piti keksiä juhliin jotain ohjelmaa ja kilpailuja, mutta olin pari päivää aikaisemmin kaatunut kotona, joten päässä tikkejä ja silmäkulma turvonneena minusta ei nyt ollut oikein mihinkään. Paikalla riitti kuitenkin vauhtia ja ihmisillä näytti olevan kivaa muiden kanssa seurustellessaan. Moni koirista oli pukeutunut jouluisesti, mieleeni jäivät Oilin koirien hienot asut ja Sarin Lailan hupaisa tonttulakki.
Noutopöytään taisi tulla enemmän lahjoituksia kuin sieltä löytyi mukaan otettavaa, hyödynnetään niitä tulevissa tapahtumissa.
Kiitos taas Päiville tilojensa antamisesta käyttöömme, Sarille joulutortuista ja Riitalle yorkkipipareista.
 
Oikein lämmintä joulunalusaikaa teille kaikille ja kaikkea hyvää alkavalle vuodelle 2019,
 
terveisin Liisa
 
kuva: Anne Lehvikkö
 
 
 
 
 
 
__________________________________________________________________
 
Yorkkikävely Kupittaalla 28.10.
 
Kupittaalle saapui tänään neljä kaksijalkaista ja neljä yorkkia. Aurinko paistoi, eikä tuulikaan ollut niin kovaa, kuin oli luvattu. Teimme vähän lyhyemmän lenkin, katselimme eläinaitauksessa olleita riikinkukkoja ja muita eläimiä ihan haukkumatta. Lenkin jälkeen juotiin kahvia ja jutusteltiin, oravat tulivat rohkeasti aika lähelle säksättämään.
Päivi on tarjonnut Tanssitupaa yorkkien pikkujouluihin, laitan kyselyä tuota pikaa, kumpi kahdesta päivästä sopii useammalle paremmin, 2.12. tai 9.12.
 
terveisin Liisa Paasimaa
 
 
____________________________________________________________________
 
 
Yorkkitapaaminen Tanssituvalla 30.9.
Tanssituvalle saapui tänään 12 yorkkia omistajineen. Ikähaitaria oli melkoisesti, nuorin osallistuvista yorkeista oli 4 kuukautta, vanhin 9 1⁄2 vuotias. Kiva, kun mukaan oli löytänyt uusia yorkkiperheitä.
Noutopöydälle taisi tulla enemmän tavaraa kuin mitä sieltä löytyi kotiin vietäväksi. Minulla oli mukana rusettien tekoon sopivaa materiaalia ja vähän bling blingiä niiden koristeluun, kiinnitykseen solkia tai kuminauhoja. Jos kiinnostusta löytyy, voin opastaa rusettien tekoa vaikka kotonani ilman nelijalkaisia, materiaalia löytyy kyllä useammallekin. Ilmoitelkaa, jos haluatte näperrellä rusetteja yorkeillenne.
Kiitos taas Päiville tilojensa antamisesta käyttöömme, lisäksi kadehdin upeaa yorkkivaatetta, joka hänellä oli yllään. Seuraava tapaaminen on taas kävely Kupittaalla lokakuussa, nyt varmaan viikonloppuna, kun illat alkavat pimenemään aina aikaisemmin, laitan ehdotuksen päivästä myöhemmin.
terveisin Liisa
 
kuva: Nelli Saarinen
 
 
_______________________________________
 
Yorkkitapaaminen Turussa 19.9.
Yorkkikävelylle Kupittaan puistoon saapui 3 yorkki-ihmistä, koiria paikalla oli 6. Sää suosi kävelyä, oli kesäisen lämmintä, joten teimme pitemmän lenkin ja joimme sen jälkeen kahvit. Pikkulapset olivat kiinnostuneita pienistä koiristamme ja Jedi ja Elton tekivät heidän kanssaan tuttavuutta enemmänkin. Seuraava tapaaminen onkin jo ensi viikon sunnuntaina Tanssituvalla, tervetuloa sinne.
terveisin Liisa Paasimaa,
Turun alueen yhdyshenkilö
 
 
kuva: Riitta Uusitalo
 
 _______________________________________
 
Yorkkitapaaminen Turussa 21.8.
Yorkkikävelylle Kupittaan puistoon saapui 7 reipasta ihmistä, koiria paikalla oli 12. Saimme niskaamme muutaman sadepisaran, mutta teimme kuitenkin lenkin ja joimme sen jälkeen kahvit. Paikalle oli tullut kaksi uutta yorkkia, Mona-pentu ja Otto-junnu emäntineen, tervetuloa mukaan!
Katsotaan, millainen sää on syyskuussa tulossa, ilmoittelen seuraavasta kävelystä myöhemmin,
 
terveisin Liisa
 
 
__________________________________________________________________
 
Yorkkikävely Kupittaalla 3.7.
 
Tänään sää ei suosinut kävelyämme, vaan kohta kuuden jälkeen rupesi satamaan vettä, siihen asti oli vain vähän tihuttanut. Laittaessani kyselyä sopivasta päivästä säätiedote lupasi vielä auringonpaistetta, mutta jostain tuo saderintama tuli yllättäen. Paikalle saapui kuitenkin 5 kaksijalkaista ja 9 koiraa. Milka oli käynyt trimmattavana ja oli oikein hienossa uudessa lookissa. Teimme kunnon lenkin puistossa ja sen jälkeen joimme kahvit. Laitan taas kuun loppupuolella kyselyä sopivasta kävelypäivästä ja paikasta,
 
terveisin Liisa Paasimaa
 
 
___________________________________________________________________
 
 
 
Yorkkikävely Kupittaalla 12.6.18
 
Tänään kävelylle osallistui kolme kaksijalkaista ja kuusi nelijalkaista. Sää suosi meitä, aurinko paistoi, mutta tuuli teki kävelystä miellyttävän, joten teimme vähän pidemmän lenkin. Taas ihmiset pysähtyivät kyselemään rodustamme ja kivahan meidän oli yorkeista kertoa. Kahvitellessa kului melkoinen tovi, ennen kuin varjossa rupesi tulemaan vähän vilu.
Seuraava tapaaminen voisi olla heinäkuun ensimmäisellä viikolla, laitan sopivasta päivästä kyselyä kesäkuun lopulla,
 
terveisin Liisa

________________________________________________________________________

Turun tapaaminen 28.4.2018

Hei,
tänään yorkkitapaamiseen Tanssituvalla osallistui 8 henkilöä ja 7 yorkkia. Kahvin juonnin lomassa pohdimme, mikä olisi paras päivä ulkokävelyille tulevana kesänä. Viikonloppuisin moni ehkä jo menee mökille, siksi voitaisiin kokeilla kävelyjä arki-iltana. Laittakaapa minulle sähköpostilla ehdotuksia teille sopivista arkipäivistä kävelyille, valitaan sitten se, mikä on suosituin. Voitte myös ehdotella muita paikkoja kuin Kupittaan puisto,

terveisin Liisa Paasimaa
cityyorks(at)pp.inet.fi

Turun pääsiäistapaaminen Tanssituvalla 2.4.2018

Tänään Tanssituvalle saapui laskujeni mukaan 15 ihmistä ja 13 yorkkia. Ulkona pyrytti kunnolla lunta, mutta sisällä oli lämmin tunnelma ja koirat juoksentelivat lelujen perässä. Ei kannattanut istua heittolinjan edessä…
Noutopöydästä löytyi muutamalle jotain kokeiltavaa ja kotiin vietävää, kiva, kun kierrätys toimii.
Tarjoiluna oli kahvia, teetä ja mehua, kääretorttua, keksejä, suklaamunia ja mämmiä. Kiitos taas Päiville tilojensa antamisesta käyttöömme.
Seuraava Turun tapaaminen on Tanssituvalla lauantaina 28.4.2018 kello 13.30-15.30, laittakaa
päivämäärä jo kalentereihinne,

terveisin Liisa Paasimaa,
Turun alueen yhteyshenkilö

Turun alueen kevätkauden avaus Kupittaalla 18.3.2018

Tänään yorkkikävelylle osallistui 8 ihmistä, koiria oli mukana 11. Puistossa oli ajoittain kovin liukasta ja tuuli oli melkoisen kylmä, joten teimme vain lyhyen lenkin.
Lenkin jälkeen joimme kahvit ja keskustelimme mikä pääsiäisen päivistä sopisi parhaiten tapaamiselle Tanssituvassa. Useimmalle sopi pääsiäismaanantai, 2. päivä huhtikuuta, joten laittakaa päivä kalentereihinne. Laitan asiasta vielä sähköpostia niille, jotka ovat jakelulistallani.

terveisin Liisa Paasimaa

Turun seudun yorkkien pikkujoulut 3.12.2017

Tänään yorkkien pikkujouluihin osallistui kolmetoista yorkki-ihmistä ja 12 yorkkia. Glögiä juodessa ja pipareita, joulutorttuja ja makeisia syödessä oli kiva katsella, kun koirat tekivät tuttavuutta keskenään ja leikkivät paikalla olleilla leluilla. Toki pikkujouluihin kuului muutama kilpailukin, nopeimmin namin saaminen kupin alta onnistui Wäinöltä, nopein paikallaolosta istuja oli Milka ja nopein liikkeestä istuja oli Carlos. Onnittelut voittajille!

Paikalla oli yhdistyksen kirpputoripöytä ja toinen pöytä, johon sai halutessaan tuoda koiralleen tarpeettomaksi käynyttä ja ottaa omalle koiralle sopivaa tavaraa. Taisi tulla takaisin enemmän kuin paikalle vein…

ZooJatar oli taas sponsoroinut tilaisuuttamme erilaisilla ruokapurkeilla, puruluilla, herkkupusseilla ja pissan hajua poistavilla suihkepulloilla.

Suuri kiitos Päiville tilan antamisesta käyttöömme ja sinne loihtimastaan jouluisesta tunnelmasta koristeineen ja joulumusiikkeineen. Kiitos myös kaikille osallistuneille, erityisesti mieltä lämmitti omien kasvattieni tapaaminen, kyllä ovat komeita ja sosiaalisia poikia kaikki,

terveisin Liisa

Yorkkikävely Kupittaalla 26.11.2017

Tänään yorkkikävelylle osallistui 8 ihmistä, koiria oli mukana 12. Säätiedotus oli luvannut sateista päivää,mutta onneksi oli väärässä tällä kertaa. Tosin Kupittaan puistossa oli ajoittain aika kuraista, mutta hyvinsiellä pärjättiin. Yksi vastaantulija pysähtyi kohdallamme ja kysyi, onko kyseessä jokin muotinäytös?
Lenkin jälkeen joimme kahvit ja vaihdoimme taas kokemuksia mm. eri eläinlääkäriasemista ja niistäsaaduista palveluista. Keskustelimme myös ensi sunnuntain pikkujouluista Tanssituvassa ja sen ohjelmasta ja tarjoilusta,
terveisin Liisa Paasimaa

Kävely 26.9. Kupittaalla

Tänään sää taas suosi yorkkikävelyä, paikalle oli tullut 12 nelijalkaista ja puolta vähemmän meitä taluttajia. Teimme melkein normaalin lenkin, mutta kiersimme urheiluhallin vähän kauempaa, koska siellä näytti olevan koirien tottelevaisuusharjoitus. Olisimme kyllä olleet hyvä häiriötekijä. Lenkin päätteeksijoimme kahvit.

Nyt, kun illat alkavat pimentyä aina aikaisemmin, voitaisiin kohta siirtyä sunnuntaikävelyihin, jos syksystätulee säältään kävelyille sopiva. Mutta ehkä lokakuussa vielä löytyy joku päivä, jolloin ehdittäisiin tehdävielä iltalenkki, laitan ehdotuksia päivästä sähköpostikyselyllä vähän myöhemmin,
terveisin Liisa

Yorkkitapaaminen 10.9.2017

Tänään tapaamiseen Tanssituvassa tuli 5 yorkkia omistajineen. Paikalla oli myös pari tutustumassa yorkkeihin, koska heidän harkinnassaan on hankkia itselleen yorkkipentu. ZooJatar oli toimittanut Päiville kassillisen pieniä yorkeille sopivia leluja, joihin koirat tutustuivat innolla.

Päätimme kokoontua vielä ulos yorkkikävelylle tämän syksyn aikana. Laitan sähköpostia listallani oleville vielä tämän kuun aikana,
terveisin Liisa

Yorkkikävely Kupittaalla 15.8.

Tänään kävelylle saapui 15 nelijalkaista ja meitä kaksijalkaisia vähän vähemmän. Taas sää suosi meitä, vaikka vähän aikaisemmin taivaalle kertyi tummia pilviä. Saimme tehdä kävelyn puolipilvisessä säässä, koirillekaan ei tullut liian kuuma. Lenkkinä oli tuttu kierros urheiluhallin ja uimalan ohi ja sen jälkeen lintulammikon ja liikennekaupungin kierto. Kävelyn jälkeen joimme kahvit ja keskustelimme mm. erilaisista ruoista, joita annamme yorkeillemme. Riitalla oli mukana Barking Heads Tiny paws quackers –merkkistä ruokaa, joka kävi monelle yorkille ihan makupaloina.

Seuraava tapaaminen voisi olla 10.9.2017 kello 12.00-14.00 Tanssituvassa, jonka Päivi Leppänen on tarjonnut käyttöömme. Laittakaa minulle sähköpostia, sopiiko kyseinen aika joillekin teistä. Tanssitupa on iso sisätila, jossa koirat voivat juoksennella vapaasti, osoite Möörönkuja 4 Turku. Ja jos edessä on pitkä ja lämmin syksy, voimme hyvin vielä tavata kävelyidenkin merkeissä,

terveisin Liisa Paasimaa

Yorkkikävely Kupittaalla 18.7.

Tänään sää suosi kävelyämme Kupittaalla, johon osallistui laskujeni mukaan 12 henkilöä ja 17
nelijalkaista. Lintuaitauksella komea riikinkukko tuli levittämään pyrstöään meille, mutta yorkkeihin se ei tehnyt mitään vaikutusta, ne tietävät toki olevansa paljon upeamman näköisiä. Kävelyn jälkeen joimme kahvit ja nautimme Sarin tarjoamista munkeista. Parin yorkin korvia siistin vähän, muuten vain juteltiin erilaisista asioista. Ohikulkija myös kuvasi koiriamme kännykällään ja nuori poika tuli silittämään yorkkeja ja kyselemään rodustamme. Juhani esitteli moottoriajoneuvoaan, jossa Rudolf matkustaa edessä ja Juniori takapenkillä, molemmat omissa laukuissaan.

Terveisin Liisa

Yorkkikävely Kupittaalla 11.7.

Tänään ei sää kovin suosinut yorkkikävelyä, sillä vettä satoi koko ajan. Paikalle oli silti uskaltautunut viisi yorkkia omistajineen ja teimme normaalin lenkin ja sen päätteeksi joimme kahvit. Oli kiva tutustua uusiin yorkkeihin Dorikseen, joka oli nuorin, 9 kk sekä Junioriin ja Rudolfiin, joka oli vanhin, 10 vuotta omistajineen ja tietysti oli kiva nähdä aina niin reipas Milka omistajineen.

Viimekertaiseen kyselyyni sopivasta päivästä myös 18.7. sopi aika monelle. Siksi päätimme, että tapaamme seuraavan kerran jo viikon päästä tiistaina samassa paikassa Kupittaan puistossa Kerttulinkadun päässä.

Toivottavasti sää on silloin suosiollisempi,

terveisin Liisa

 

Yorkkikävely Kupittaalla 20.6.

Tänään yorkkikävelylle osallistui 8 ihmistä, koiria oli mukana 9. Sää oli kaunis, mutta tuulinen, joten teimme pitkähkön lenkin Kupittaan puistossa ja jälkeenpäin joimme kahvit. Nuorin yorkki oli puolivuotias, vanhin 9 vuotta. Myös ohi kulkenut nainen, joka tunsi yorkki-ihmisen, tuli katsomaan koiriamme, nautti kahvista ja kyseli paljon rodusta ja ihmetteli koiriemme sosiaalisuutta. Kyselyni perusteella päätimme ,että yorkkikävelyitä järjestetään myös kesän aikana, mukaan tulevat kulloinkin ne, joille päivät sopivat.

Laitan heinäkuun alussa taas kyselyn muutamasta päivästä, jolloin kävely voitaisiin järjestää, ehkä taas Kupittaan puistossa,

terveisin,

Liisa Paasimaa

Yorkkikävely 25.5.17

Tänään Helatorstaina kävimme Ruissalossa yorkkikävelyllä kauniissa aurinkoisessa säässä. Paikalla oli viisi aktiivista jäsentä ja kahdeksan koiraa. Kaikille kävelylle ilmoittautuneille aika ei kuitenkaan sopinut, mutta toivottavasti seuraavalla kerralla. Joimme kahvit rannassa tuulelta suojassa, paikalle saapui myös kaksi nuorta tyttöä, jotka olivat kovasti kiinnostuneita koiristamme ja silittelivät ja rapsuttivat kaikkia koiriamme tasapuolisesti. Tarkkasilmäisenä toinen tytöistä huomasi jo yhdellä koiralla punkin kävelevän karvoissaan, joten kaikille paikalla olleille koirille tehtiin varmasti huolellinen punkkisyyni kotiin päästyä. Oli kiva nähdä Emilie, Linda, Tiffany, Carlos, Chico, Jedi, Elton ja tietysti meidän Veera, teistä ihmisistä puhumattakaan! Seuraava kävely voitaisiin tehdä Kupittaan puistossa kesäkuussa, katsotaan, millaista säätä on luvassa lähempänä monille sopivaa ajankohtaa, laitan siitä sähköpostikyselyä listalle ilmoittautuneille. Voitte mieluusti lähettää minulle sähköpostia teille sopivista päivistä kävelylle tai kivoista paikoista, joissa kävely voitaisiin rauhassa tehdä,

terveisin,

Liisa Paasimaa

Tapaaminen Tanssituvassa 23.4.2017

Tänään Tanssituvalle oli kokoontunut laskujeni mukaan vähän alle 20 ihmistä ja yorkkeja 15. Kiva, että muutama uusi tuttavuus oli löytänyt paikalle. Pari tuntia vierähti nopeasti, yorkit olivat tosi sosiaalisia ja kiersivät tutustumassa paikalla olleisiin ihmisiin ja tosiin yorkkeihin. Kiitokset Päiville siitä, että hän tarjosi Tanssituvan tilansa käyttöömme. Hän oli vielä järjestänyt tilaisuuden sponsoriksi Zoo Jatarin, joka oli antanut lukuisia näytepakkauksia ja herkkutuotepusseja tutustumista varten. Päivin kanssa puhuimme, että seuraavakin tapaaminen pidettäisiin vielä sisätiloissa jo toukokuussa, kunhan meille sopiva päivä löytyy. Kiitos kaikille paikalla olleille, oli kiva tavata taas ja vaihtaa ajatuksia kanssanne,

terveisin,

Liisa Paasimaa


Tänään tämän vuoden ensimmäiseen Turun aluetapaamiseen osallistui äkkinäisen laskuni mukaan 19 henkilöä, joista nuorin oli 5 viikkoa! Koirien laskeminen oli huomattavasti haasteellisempaa, kaksi kertaa sain tulokseksi 16, muut laskuni sitten vähän vähemmän ja enemmän.

Osallistujien toiveina oli, että alueella järjestettäisiin mm. kävelyjä, koirapuistotreffejä ja rentoja tapaamisia. Jatketaan tapaamisia, seuraavan kerran vaikka huhtikuussa kävelyn merkeissä, jos säät ovat suotuisia jo alkupuolella,

terveisin Liisa Paasimaa