Turku

Alueen yhteyshenkilö: Liisa Paasimaa, cityyorks(at)pp.inet.fi

Postituslistalle voit liittyä laittamalla sähköpostia Liisalle!

__________________________________________________________________

Yorkkikävely Kupittaalla 28.10.
Kupittaalle saapui tänään neljä kaksijalkaista ja neljä yorkkia. Aurinko paistoi, eikä tuulikaan ollut niin kovaa, kuin oli luvattu. Teimme vähän lyhyemmän lenkin, katselimme eläinaitauksessa olleita riikinkukkoja ja muita eläimiä ihan haukkumatta. Lenkin jälkeen juotiin kahvia ja jutusteltiin, oravat tulivat rohkeasti aika lähelle säksättämään.
Päivi on tarjonnut Tanssitupaa yorkkien pikkujouluihin, laitan kyselyä tuota pikaa, kumpi kahdesta päivästä sopii useammalle paremmin, 2.12. tai 9.12.
terveisin Liisa Paasimaa
____________________________________________________________________
Yorkkitapaaminen Tanssituvalla 30.9.
Tanssituvalle saapui tänään 12 yorkkia omistajineen. Ikähaitaria oli melkoisesti, nuorin osallistuvista yorkeista oli 4 kuukautta, vanhin 9 1⁄2 vuotias. Kiva, kun mukaan oli löytänyt uusia yorkkiperheitä.
Noutopöydälle taisi tulla enemmän tavaraa kuin mitä sieltä löytyi kotiin vietäväksi. Minulla oli mukana rusettien tekoon sopivaa materiaalia ja vähän bling blingiä niiden koristeluun, kiinnitykseen solkia tai kuminauhoja. Jos kiinnostusta löytyy, voin opastaa rusettien tekoa vaikka kotonani ilman nelijalkaisia, materiaalia löytyy kyllä useammallekin. Ilmoitelkaa, jos haluatte näperrellä rusetteja yorkeillenne.
Kiitos taas Päiville tilojensa antamisesta käyttöömme, lisäksi kadehdin upeaa yorkkivaatetta, joka hänellä oli yllään. Seuraava tapaaminen on taas kävely Kupittaalla lokakuussa, nyt varmaan viikonloppuna, kun illat alkavat pimenemään aina aikaisemmin, laitan ehdotuksen päivästä myöhemmin.
terveisin Liisa
kuva: Nelli Saarinen
_______________________________________
Yorkkitapaaminen Turussa 19.9.
Yorkkikävelylle Kupittaan puistoon saapui 3 yorkki-ihmistä, koiria paikalla oli 6. Sää suosi kävelyä, oli kesäisen lämmintä, joten teimme pitemmän lenkin ja joimme sen jälkeen kahvit. Pikkulapset olivat kiinnostuneita pienistä koiristamme ja Jedi ja Elton tekivät heidän kanssaan tuttavuutta enemmänkin. Seuraava tapaaminen onkin jo ensi viikon sunnuntaina Tanssituvalla, tervetuloa sinne.
terveisin Liisa Paasimaa,
Turun alueen yhdyshenkilö
kuva: Riitta Uusitalo
 _______________________________________
Yorkkitapaaminen Turussa 21.8.
Yorkkikävelylle Kupittaan puistoon saapui 7 reipasta ihmistä, koiria paikalla oli 12. Saimme niskaamme muutaman sadepisaran, mutta teimme kuitenkin lenkin ja joimme sen jälkeen kahvit. Paikalle oli tullut kaksi uutta yorkkia, Mona-pentu ja Otto-junnu emäntineen, tervetuloa mukaan!
Katsotaan, millainen sää on syyskuussa tulossa, ilmoittelen seuraavasta kävelystä myöhemmin,
terveisin Liisa
__________________________________________________________________
Yorkkikävely Kupittaalla 3.7.
Tänään sää ei suosinut kävelyämme, vaan kohta kuuden jälkeen rupesi satamaan vettä, siihen asti oli vain vähän tihuttanut. Laittaessani kyselyä sopivasta päivästä säätiedote lupasi vielä auringonpaistetta, mutta jostain tuo saderintama tuli yllättäen. Paikalle saapui kuitenkin 5 kaksijalkaista ja 9 koiraa. Milka oli käynyt trimmattavana ja oli oikein hienossa uudessa lookissa. Teimme kunnon lenkin puistossa ja sen jälkeen joimme kahvit. Laitan taas kuun loppupuolella kyselyä sopivasta kävelypäivästä ja paikasta,
terveisin Liisa Paasimaa
___________________________________________________________________
Yorkkikävely Kupittaalla 12.6.18
Tänään kävelylle osallistui kolme kaksijalkaista ja kuusi nelijalkaista. Sää suosi meitä, aurinko paistoi, mutta tuuli teki kävelystä miellyttävän, joten teimme vähän pidemmän lenkin. Taas ihmiset pysähtyivät kyselemään rodustamme ja kivahan meidän oli yorkeista kertoa. Kahvitellessa kului melkoinen tovi, ennen kuin varjossa rupesi tulemaan vähän vilu.
Seuraava tapaaminen voisi olla heinäkuun ensimmäisellä viikolla, laitan sopivasta päivästä kyselyä kesäkuun lopulla,
terveisin Liisa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

________________________________________________________________________

Turun tapaaminen 28.4.2018

Hei,
tänään yorkkitapaamiseen Tanssituvalla osallistui 8 henkilöä ja 7 yorkkia. Kahvin juonnin lomassa pohdimme, mikä olisi paras päivä ulkokävelyille tulevana kesänä. Viikonloppuisin moni ehkä jo menee mökille, siksi voitaisiin kokeilla kävelyjä arki-iltana. Laittakaapa minulle sähköpostilla ehdotuksia teille sopivista arkipäivistä kävelyille, valitaan sitten se, mikä on suosituin. Voitte myös ehdotella muita paikkoja kuin Kupittaan puisto,

terveisin Liisa Paasimaa
cityyorks(at)pp.inet.fi

 

 

Turun pääsiäistapaaminen Tanssituvalla 2.4.2018

Tänään Tanssituvalle saapui laskujeni mukaan 15 ihmistä ja 13 yorkkia. Ulkona pyrytti kunnolla lunta, mutta sisällä oli lämmin tunnelma ja koirat juoksentelivat lelujen perässä. Ei kannattanut istua heittolinjan edessä…
Noutopöydästä löytyi muutamalle jotain kokeiltavaa ja kotiin vietävää, kiva, kun kierrätys toimii.
Tarjoiluna oli kahvia, teetä ja mehua, kääretorttua, keksejä, suklaamunia ja mämmiä. Kiitos taas Päiville tilojensa antamisesta käyttöömme.
Seuraava Turun tapaaminen on Tanssituvalla lauantaina 28.4.2018 kello 13.30-15.30, laittakaa
päivämäärä jo kalentereihinne,

terveisin Liisa Paasimaa,
Turun alueen yhteyshenkilö

Turun alueen kevätkauden avaus Kupittaalla 18.3.2018

Tänään yorkkikävelylle osallistui 8 ihmistä, koiria oli mukana 11. Puistossa oli ajoittain kovin liukasta ja tuuli oli melkoisen kylmä, joten teimme vain lyhyen lenkin.
Lenkin jälkeen joimme kahvit ja keskustelimme mikä pääsiäisen päivistä sopisi parhaiten tapaamiselle Tanssituvassa. Useimmalle sopi pääsiäismaanantai, 2. päivä huhtikuuta, joten laittakaa päivä kalentereihinne. Laitan asiasta vielä sähköpostia niille, jotka ovat jakelulistallani.

terveisin Liisa Paasimaa

Turun seudun yorkkien pikkujoulut 3.12.2017

Tänään yorkkien pikkujouluihin osallistui kolmetoista yorkki-ihmistä ja 12 yorkkia. Glögiä juodessa ja pipareita, joulutorttuja ja makeisia syödessä oli kiva katsella, kun koirat tekivät tuttavuutta keskenään ja leikkivät paikalla olleilla leluilla. Toki pikkujouluihin kuului muutama kilpailukin, nopeimmin namin saaminen kupin alta onnistui Wäinöltä, nopein paikallaolosta istuja oli Milka ja nopein liikkeestä istuja oli Carlos. Onnittelut voittajille!

Paikalla oli yhdistyksen kirpputoripöytä ja toinen pöytä, johon sai halutessaan tuoda koiralleen tarpeettomaksi käynyttä ja ottaa omalle koiralle sopivaa tavaraa. Taisi tulla takaisin enemmän kuin paikalle vein…

ZooJatar oli taas sponsoroinut tilaisuuttamme erilaisilla ruokapurkeilla, puruluilla, herkkupusseilla ja pissan hajua poistavilla suihkepulloilla.

Suuri kiitos Päiville tilan antamisesta käyttöömme ja sinne loihtimastaan jouluisesta tunnelmasta koristeineen ja joulumusiikkeineen. Kiitos myös kaikille osallistuneille, erityisesti mieltä lämmitti omien kasvattieni tapaaminen, kyllä ovat komeita ja sosiaalisia poikia kaikki,

terveisin Liisa

Yorkkikävely Kupittaalla 26.11.2017

Tänään yorkkikävelylle osallistui 8 ihmistä, koiria oli mukana 12. Säätiedotus oli luvannut sateista päivää,mutta onneksi oli väärässä tällä kertaa. Tosin Kupittaan puistossa oli ajoittain aika kuraista, mutta hyvinsiellä pärjättiin. Yksi vastaantulija pysähtyi kohdallamme ja kysyi, onko kyseessä jokin muotinäytös?
Lenkin jälkeen joimme kahvit ja vaihdoimme taas kokemuksia mm. eri eläinlääkäriasemista ja niistäsaaduista palveluista. Keskustelimme myös ensi sunnuntain pikkujouluista Tanssituvassa ja sen ohjelmasta ja tarjoilusta,
terveisin Liisa Paasimaa

Kävely 26.9. Kupittaalla

Tänään sää taas suosi yorkkikävelyä, paikalle oli tullut 12 nelijalkaista ja puolta vähemmän meitä taluttajia. Teimme melkein normaalin lenkin, mutta kiersimme urheiluhallin vähän kauempaa, koska siellä näytti olevan koirien tottelevaisuusharjoitus. Olisimme kyllä olleet hyvä häiriötekijä. Lenkin päätteeksijoimme kahvit.

Nyt, kun illat alkavat pimentyä aina aikaisemmin, voitaisiin kohta siirtyä sunnuntaikävelyihin, jos syksystätulee säältään kävelyille sopiva. Mutta ehkä lokakuussa vielä löytyy joku päivä, jolloin ehdittäisiin tehdävielä iltalenkki, laitan ehdotuksia päivästä sähköpostikyselyllä vähän myöhemmin,
terveisin Liisa

Yorkkitapaaminen 10.9.2017

Tänään tapaamiseen Tanssituvassa tuli 5 yorkkia omistajineen. Paikalla oli myös pari tutustumassa yorkkeihin, koska heidän harkinnassaan on hankkia itselleen yorkkipentu. ZooJatar oli toimittanut Päiville kassillisen pieniä yorkeille sopivia leluja, joihin koirat tutustuivat innolla.

Päätimme kokoontua vielä ulos yorkkikävelylle tämän syksyn aikana. Laitan sähköpostia listallani oleville vielä tämän kuun aikana,
terveisin Liisa

Yorkkikävely Kupittaalla 15.8.

Tänään kävelylle saapui 15 nelijalkaista ja meitä kaksijalkaisia vähän vähemmän. Taas sää suosi meitä, vaikka vähän aikaisemmin taivaalle kertyi tummia pilviä. Saimme tehdä kävelyn puolipilvisessä säässä, koirillekaan ei tullut liian kuuma. Lenkkinä oli tuttu kierros urheiluhallin ja uimalan ohi ja sen jälkeen lintulammikon ja liikennekaupungin kierto. Kävelyn jälkeen joimme kahvit ja keskustelimme mm. erilaisista ruoista, joita annamme yorkeillemme. Riitalla oli mukana Barking Heads Tiny paws quackers –merkkistä ruokaa, joka kävi monelle yorkille ihan makupaloina.

Seuraava tapaaminen voisi olla 10.9.2017 kello 12.00-14.00 Tanssituvassa, jonka Päivi Leppänen on tarjonnut käyttöömme. Laittakaa minulle sähköpostia, sopiiko kyseinen aika joillekin teistä. Tanssitupa on iso sisätila, jossa koirat voivat juoksennella vapaasti, osoite Möörönkuja 4 Turku. Ja jos edessä on pitkä ja lämmin syksy, voimme hyvin vielä tavata kävelyidenkin merkeissä,

terveisin Liisa Paasimaa

 

Yorkkikävely Kupittaalla 18.7.

Tänään sää suosi kävelyämme Kupittaalla, johon osallistui laskujeni mukaan 12 henkilöä ja 17
nelijalkaista. Lintuaitauksella komea riikinkukko tuli levittämään pyrstöään meille, mutta yorkkeihin se ei tehnyt mitään vaikutusta, ne tietävät toki olevansa paljon upeamman näköisiä. Kävelyn jälkeen joimme kahvit ja nautimme Sarin tarjoamista munkeista. Parin yorkin korvia siistin vähän, muuten vain juteltiin erilaisista asioista. Ohikulkija myös kuvasi koiriamme kännykällään ja nuori poika tuli silittämään yorkkeja ja kyselemään rodustamme. Juhani esitteli moottoriajoneuvoaan, jossa Rudolf matkustaa edessä ja Juniori takapenkillä, molemmat omissa laukuissaan.

Terveisin Liisa

 

Yorkkikävely Kupittaalla 11.7.

Tänään ei sää kovin suosinut yorkkikävelyä, sillä vettä satoi koko ajan. Paikalle oli silti uskaltautunut viisi yorkkia omistajineen ja teimme normaalin lenkin ja sen päätteeksi joimme kahvit. Oli kiva tutustua uusiin yorkkeihin Dorikseen, joka oli nuorin, 9 kk sekä Junioriin ja Rudolfiin, joka oli vanhin, 10 vuotta omistajineen ja tietysti oli kiva nähdä aina niin reipas Milka omistajineen.

Viimekertaiseen kyselyyni sopivasta päivästä myös 18.7. sopi aika monelle. Siksi päätimme, että tapaamme seuraavan kerran jo viikon päästä tiistaina samassa paikassa Kupittaan puistossa Kerttulinkadun päässä.

Toivottavasti sää on silloin suosiollisempi,

terveisin Liisa

 

Yorkkikävely Kupittaalla 20.6.

 

Tänään yorkkikävelylle osallistui 8 ihmistä, koiria oli mukana 9. Sää oli kaunis, mutta tuulinen, joten teimme pitkähkön lenkin Kupittaan puistossa ja jälkeenpäin joimme kahvit. Nuorin yorkki oli puolivuotias, vanhin 9 vuotta. Myös ohi kulkenut nainen, joka tunsi yorkki-ihmisen, tuli katsomaan koiriamme, nautti kahvista ja kyseli paljon rodusta ja ihmetteli koiriemme sosiaalisuutta. Kyselyni perusteella päätimme ,että yorkkikävelyitä järjestetään myös kesän aikana, mukaan tulevat kulloinkin ne, joille päivät sopivat.

Laitan heinäkuun alussa taas kyselyn muutamasta päivästä, jolloin kävely voitaisiin järjestää, ehkä taas Kupittaan puistossa,

terveisin,

Liisa Paasimaa

Yorkkikävely 25.5.17

Tänään Helatorstaina kävimme Ruissalossa yorkkikävelyllä kauniissa aurinkoisessa säässä. Paikalla oli viisi aktiivista jäsentä ja kahdeksan koiraa. Kaikille kävelylle ilmoittautuneille aika ei kuitenkaan sopinut, mutta toivottavasti seuraavalla kerralla. Joimme kahvit rannassa tuulelta suojassa, paikalle saapui myös kaksi nuorta tyttöä, jotka olivat kovasti kiinnostuneita koiristamme ja silittelivät ja rapsuttivat kaikkia koiriamme tasapuolisesti. Tarkkasilmäisenä toinen tytöistä huomasi jo yhdellä koiralla punkin kävelevän karvoissaan, joten kaikille paikalla olleille koirille tehtiin varmasti huolellinen punkkisyyni kotiin päästyä. Oli kiva nähdä Emilie, Linda, Tiffany, Carlos, Chico, Jedi, Elton ja tietysti meidän Veera, teistä ihmisistä puhumattakaan! Seuraava kävely voitaisiin tehdä Kupittaan puistossa kesäkuussa, katsotaan, millaista säätä on luvassa lähempänä monille sopivaa ajankohtaa, laitan siitä sähköpostikyselyä listalle ilmoittautuneille. Voitte mieluusti lähettää minulle sähköpostia teille sopivista päivistä kävelylle tai kivoista paikoista, joissa kävely voitaisiin rauhassa tehdä,

terveisin,

Liisa Paasimaa

Tapaaminen Tanssituvassa 23.4.2017

Tänään Tanssituvalle oli kokoontunut laskujeni mukaan vähän alle 20 ihmistä ja yorkkeja 15. Kiva, että muutama uusi tuttavuus oli löytänyt paikalle. Pari tuntia vierähti nopeasti, yorkit olivat tosi sosiaalisia ja kiersivät tutustumassa paikalla olleisiin ihmisiin ja tosiin yorkkeihin. Kiitokset Päiville siitä, että hän tarjosi Tanssituvan tilansa käyttöömme. Hän oli vielä järjestänyt tilaisuuden sponsoriksi Zoo Jatarin, joka oli antanut lukuisia näytepakkauksia ja herkkutuotepusseja tutustumista varten. Päivin kanssa puhuimme, että seuraavakin tapaaminen pidettäisiin vielä sisätiloissa jo toukokuussa, kunhan meille sopiva päivä löytyy. Kiitos kaikille paikalla olleille, oli kiva tavata taas ja vaihtaa ajatuksia kanssanne,

terveisin,

Liisa Paasimaa


Tänään tämän vuoden ensimmäiseen Turun aluetapaamiseen osallistui äkkinäisen laskuni mukaan 19 henkilöä, joista nuorin oli 5 viikkoa! Koirien laskeminen oli huomattavasti haasteellisempaa, kaksi kertaa sain tulokseksi 16, muut laskuni sitten vähän vähemmän ja enemmän.

Osallistujien toiveina oli, että alueella järjestettäisiin mm. kävelyjä, koirapuistotreffejä ja rentoja tapaamisia. Jatketaan tapaamisia, seuraavan kerran vaikka huhtikuussa kävelyn merkeissä, jos säät ovat suotuisia jo alkupuolella,

terveisin Liisa Paasimaa