Pentuvälitys

*****************************

EI PENTUJA TÄLLÄ HETKELLÄ


 • Pentuvälitys on avoinna kaikille rekisteröintikelpoisille yli 2 viikkoisille pennuille, joiden myyjä on Yorkshirenterrieri ry:n jäsen ja hän on todistettavasti allekirjoittanut Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumuksen (Voimassa 27.2.2021 alkaen)
 • Kasvattaja on itse kasvattanut myytäväksi ilmoittamansa pennut.
 • Pennut ovat syntyneet Suomessa ja ne rekisteröidään Suomen Kennelliittoon.
 • Rodulla on 1.1.2021 lähtien PEVISA-ohjelma. PEVISA-ohjelman sisältö: Polvitutkimus: Koiralla on oltava astutus hetkellä voimassa oleva patellaluksaatiolausunto. Patellaluksaation raja-arvo on 2 ja tuloksen 2 saanut koira voidaan parittaa vain tuloksen 0 saaneen koiran kanssa. Lisäksi ulkomaisille uroksille on anottu poikkeuslupa PEVISA-ehdoista. Tällä poikkeusluvalla ulkomaiselle urokselle voidaan rekisteröidä kaksi pentuetta, vaikka uros ei täytä kaikkia rodun PEVISA-ehtoja. Uroksen seuraavien pentueiden kohdalla vaaditaan, että uros täyttää PEVISA-ehdot tai yhdistelmälle pitää anoa etukäteen tapauskohtainen poikkeuslupa. Poikkeusluvalla rekisteröityihin pentueisiin lasketaan mukaan ehdon voimaantulon jälkeen tapahtuneesta astutuksesta syntyneet pentueet.

  Sallitut yhdistelmät ovat: 0/0+0/0, 0/0+0/1, 0/0+0/2, 0/0+1/1, 0/0+1/2, 0/0+2/2 ,0/1+0/1, 1/1+0/1 ja 1/1 + 1/1. Jos astutus on tehty vuonna 2020 menee pentue nykyisten suositusten mukaisesti rekisteriin. 1.1.2021 alkaen astutettaessa pitää olla huomioituna PEVISA ehdot, jotta saa pentueen rekisteriin.

 • Yorkshirenterrieri ry:n välityksessä olevat pentueet, joiden vanhemmat on palkittu näyttelyssä vähintään maininnalla EH eli ”erittäin hyvä” tai ne ovat suorittaneet Kennelliiton ulkomuodon jalostustarkastuksen hyväksytysti, saavat merkinnän *RODUN JALOSTUSSUOSITUSTEN MUKAINEN YHDISTELMÄ*
 • Mikäli pentue laitetaan Kennelliiton pentuvälitykseen ja yhdistelmä on rodun edellämainittujen jalostussuositusten mukainen, saa se myös  Kennelliiton pentuvälityksessä rotuyhdistykseltä *PUOLTO* merkinnän. (27.2.2021 alkaen)
 • Lisätietoja pentueen vanhemmista (mm. näyttelytuloksista ja virallisista terveystuloksista) saa Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä klikkaamalla ilmoituksessa koiran nimen jälkeen olevaa linkkiä.
 • Kasvattajan käyttäessä ulkomaista koiraa, jonka tuloksia ei löydy Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä, on kasvattaja velvollinen todistamaan tulosten oikeellisuuden.
 • Pennun ostajan kannattaa tutustua myös uuteen jalostuksen tavoiteohjelmaan 2022-2026

KASVATTAJA Jätä pentueilmoitus tästä!

Pentueilmoituksemme ovat on voimassa 2 kuukautta (60 vrk) jättöpäivästä. Ilmoita lisätiedoissa montako urosta ja narttua pentueesta on myynnissä!  

Mikäli haluat pidentää ilmoituksesi voimassaoloa, ilmoita siitä sähköpostilla osoitteeseen pentuvalitys@yorkshirenterrieri.fi


 

 

LUE TÄÄLTÄ VINKKEJÄ VASTUULLISEEN PENNUN HANKINTAAN!